Infektblog

A különböző fogamzásgátló módszerek, a tampon- és egyéb hüvelyen belül alkalmazott eszközök, az öblítőeszközök, az intim lemosó- és dezodoráló termékek nem megfelelő és nem rendeltetésszerű alkalmazása, a gyakori és rutinszerű antibiotikum használat, a hüvelyi problémák önkezelése, vagy a nem megfelelő anyagból készült fehérneműk viselése, a...

Szaktudását tekintve nem illetékes kisgyerekes anyuka osztja oltásellenes nézeteit közösségi oldalán. Sorakozik sok kérdéses forrásból származó hivatkozás, a kommentelők vérben forgó szemmel helyeselnek. Másik közösségi oldalon világhírű szupersztár kismama hangoztatja, hogy születendő gyermekét semmi esetre sem teszi ki a védőoltások által...

Ismeretes a fertőző betegségek területén egy különleges jelenség: bizonyos kórokozók, főként vírusok jelenléte a szervezetben testünk sejtjeit olyan viselkedésre képes késztetni, melynek következtében a sejt rákos elfajulásba, osztódásba kezd. A jelenség egy tökéletes és nem eléggé hangsúlyozható példája a HPV és a méhnyakrák kapcsolata.

Ismétlődő légúti hurutok, halmozódó vírusos, súlyosabb esetben bakteriális fertőzések esetében mielőbb megfontolandó az immunrendszer funkcióinak, működésének vizsgálata.

A bárányhimlő vírusa nagy fertőzőképességű, cseppfertőzéssel terjedő kórokozó, a diagnózis a látványos tünetek alapján általában nem kérdéses. Gyermekbetegségként tartjuk számon, rendszerint a 9-10, de legkésőbb a 15 éves korig tartó időszakban lezajlik, egészséges immuntiású egyénben ezt követően élethosszig tartó védettség marad vissza. A...

A Humán T-sejt lymphotrop vírus 1-es típusa a közelmúltban több alkalommal a figyelem középpontjába került. Nehéz ilyen esetben eldönteni, megítélni, hogy valós problémáról, egy kezdődő világjárványról van-e szó, esetleg felröppenő mendemondák miatt kapják fel újra és újra a témát.

A betegszámok egyre gyarapodnak, az orvosok egyre fogyatkoznak, a várakozási idők végtelenek. Tömören még mindig ezzel jellemezhető az egészségügy helyzete itthon. Az orvosok ügyelet után nem az ágyuk felé indulnak, hanem vizitelnek, majd ambulálnak, és az erőn felüli igénybevétel is épp csak az aznapi tűz oltására elég.

Fáradékonyság, gyengeség, szédülés, hízás, fogyás, hasmenés, székrekedés, nőgyógyászati gyulladás, egyéb gyulladás, hasfájás, hátfájás, látásromlás, étvágyromlás, falánkság, meddőség, álmatlanság, sok ellentmondásos, megfoghatatlan tünet, hozzávetőlegesen tehát minden, ami rossz. Magunkra ismerünk? Állítólag van magyarázat.

A húgyúti fertőzések a leggyakoribb antibiotikum kezelést indokló megbetegedések közé tartoznak, melyek gyakoriságuk, kiújulási hajlamuk, hosszútávú negatív következményeik miatt kiemelt figyelmet igényelnek. Előfordulásuk életkortól független, különösen gyakori azonban szexuálisan aktív fiatal nőkben valamint a menses elmaradását követően...

Nagy örömmel osztjuk meg a kedves Érdeklődőkkel, Betegeinkkel, Vendégeinkkel a rendelőnket érintő közelgő örömteli változásokat, melyeknek köszönhetően szakmai és gyakorlati szempontból is jelentősen szélesedő szolgáltatás kínálattal állhatunk rendelkezésükre!